Slider vpumpar

Vi erbjuder serviceavtal

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

varmvattenberedareService VVS

Normal VVS-service består i att vi utför service/reparationer av vattenblandare, toaletter, vattenanläggningar och avloppsanläggningar. Serviceavtalet utformas utifrån den omfattning som krävs och som ni önskar.

Service värmepumpar

Vi har väldigt lång och samlad erfarenhet av värmepumpar då detta funnit inom företagets väggar i mer än 30 år och erbjuder serviceavtal vad gäller alla typer av värmepumpar.
Vi har avancerad utrustning för framtagning av fullständiga prestanda hos värmepumpar. Även enklare mätningar av värmepumpsanläggningar görs för att i ett tidigt skede kunna förutse missförhållanden. För tillfället utför vi endast service på Thermias sortiment men förhoppningen är att kunna utföra detta även på andra fabrikat.

Service injustering

Vi utför injustering av värme och kylanläggningar som är i obalans, alla ägare av fastigheter stora som små är välkomna. Detta för att få bättre komfort och lägre driftsekonomi.

Service fjärrvärmeanläggningar

Vi har kunskaper att sänka energiförbrukningen i er anläggning. Vi hjälper er med optimering och injustering av värmeanläggningen och värmesystemet, bland annat genom att effektivisera ert värmesystem, tillvarata överskottsvärme och minimera drivenergin till cirkulationspumpar.

 

 

Installation och Service av Varmvattenberedare, Elpannor, Pelletsbrännare och Golvvärme

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

varmvattenberedareSundåsens Rör AB i Örnsköldsvik hjälper dig med det mesta inom vvs. Vi utför installation och service av golvvärme, pelletsbrännare, vedpannor, elpannor och varmvattenberedare samt även solfångare. Allt arbete utförs dagligen av duktiga, utbildade rörmokare.

Varmvattenberedare i olika modeller för olika behov.

I några av modellerna för varmvattenberedare från Thermia har du möjlighet att välja mellan rostfri behållare och kopparfordrad stålbehållare. I de elektriska beredarna värms vattnet via en inbyggd elpatron. Med TWS-teknik värms varmvattnet i beredaren genom att leda varmvatten från värmepumpen (eller pannan) genom ett spiralrör mitt i beredaren. En mycket effektiv teknik för värmning av kranvatten, framtagen av Thermia. Dubbelmantlade beredare har två olika behållare. I den inre behållaren värms kranvattnet upp indirekt genom att varmvatten från värmepumpen (eller pannan) cirkulerar i mellanrummet mellan den inre och yttre behållaren.

Enkelmantlade beredare är i stort sett bara en förvaringsbehållare för varmvatten, där vattnet först värmts upp via en värmeväxlare.

Elpannor

Thermia elkassetter och elpannor finns i effektområdet från 6 kW (Elkassett Mini) och upp till 119 kW (EP 119 NG). Elomin III 13kw bildar tillsammans med Thermia varmvattenberedare MK/MKR en komplett villavärmecentral inkl reglerautomatik, cirkulationspump och expansionskärl.

Vi installerar såklart pannor även från andra leverantörer om du önskar det.

Pelletsbrännare

En pelletsbrännare av hög kvalitet kan vara en bra investering som snabbt betalar igen sig. Att elda med pellets är inte bara miljövänligt, det kan också drastiskt sänka dina uppvärmningskostnader. Vi installerar och servar din pelletsbrännare.

Golvvärme

Golvvärme väljer man av en anledning, komfort! Med ett golvvärmesystem är man alltid var och fötterna. Golvvärmesystem utförs på olika vis beroende på vilka förutsättningar som råder. Vid nybyggnation är det vanligast att slangen läggs i betongplattan innan gjutning. På senare tid har även systemskivor av isolering använts för att uppnå en snabbare reglering av temperaturen. I träbjälklag lägger man normalt på tre olika vis, i glespanel, i golvvärmekassett eller i spårad spånskiva. Till sitt golvvärmesystem kopplar man ett styrsystem som styr pump, panna och sist men inte minst temperaturen i rummen/golven.

Som du ser kan vi hjälpa till med det mesta och erbjuda installation av de flesta olika uppvärmingsalternativen. Så kontakta oss först!

Fuktskador och Vattenskador

vatrum

Fuktskador eller vattenskador kan ställa till med stora problem. En fuktskada och vattenskada i byggnaden kan bero på många olika faktorer, till exempel kvarstående byggfukt, inläckage, användning av olämpliga material eller konstruktioner i bl. a badrum och våtutrymmen, läckage ur rör eller genom tätskikt och liknande. Vi har stor erfarenhet av fuktskador och vattenkador och erbjuder hjälp för att lösa problemet en gång för alla, uppsugning av vatten, rivning av skadat material, vattensanering och fuktsanering samt avfuktning. Samt återuppbyggnad av det skadade området.

Kontakta oss när du misstänker en fuktskada eller vattenskada för om din fastighet har en ökad fukthalt ökar risken för angrepp av mögel och svamp med extra kostnader och problem som följd.

Ett badrum har en genomsnittlig livslängd på ungefär 20 år. Och då är det ingen finrenovering det handlar om utan både golv och vägg samt skyddsspärrar som skyddar fukt från att ta sig in i väggar och under golv. Detta gäller även om badrummet är helkaklat - för det är inte ytan man behöver se över. Det är vad som händer där inunder.

Varningssignaler

Precis som med fukt i källare så är dålig lukt en ordentlig varningssignal. Luktar det instängt och obehagligt så kan det vara tecken på att allt inte står rätt till. Andra saker att vara uppmärksam på är: - om kaklet spruckit - har man vinyltapet får man istället titta efter öppna skarvar och missfärgningar på både golv och vägg - mycket silverfisk kan vara ett annat tecken


Kontakta Sundåsens Rör i Örnsköldsvik när det gäller fuktskador eller vattenskador

Installation och service bergvärmepumpar

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

En bergvärmepump värmer upp bostaden genom att utnyttja solvärme som lagrats i berggrunden. Mängden solenergi i berggrunden är i det närmaste obegränsad (det finns de som påstår att värmen riskerar ta slut när för många i ett grannskap borrar efter bergvärme, men så är alltså inte fallet). Bergvärme är ett miljövänligt alternativ som effektivt minskar dina utgifter. Dessutom är det ett bekvämt sätt att värma huset. En bergvärmepump från Thermia sköter sig i princip själv under hela sin livslängd, vilken brukar ligga på minst 20 - 30 år. En bergvärmepump reglerar värmen automatiskt efter temperaturen utomhus och den temperatur du önskar inomhus.

Bergvärmepump ger jämn temperatur inomhus

För att kunna använda en bergvärme borras hål i marken på 100-250 meter, beroende på hur djupt berget ligger. Man sänker ner ett rör med anslutning till bergvärmepumpen på husets eller fastighetens insida. Med bergvärmen värmer du sedan upp både huset och varmvattnet.

Fördelarna med att välja en bergvärmepump från Thermia är många:

Du behöver inte ha en stor tomt.
Det borrade hålet ger en jämn temperatur under hela året oberoende av vilken temperatur det är i luften.
Förutom att värma upp ditt hus, kan du även använda bergvärme till att skapa kyla på sommaren.

Ett litet urval av bergvärmepumpar från Thermia

Installation och service luftvärmepumpar

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

Vill du slippa borra efter bergvärme, eller kan du av någon anledning inte göra det? Då kan någon av våra luftvärmepumpar vara det perfekta alternativet för dig.

För att få en komplett värmelösning som även ger dig varmvatten rekommenderas någon av Thermias  så kallade luft/vattenvärmepumpar, de ger både värme (till vattenburet värmesystem) och varmvatten. De är effektiva och klarar av att utvinna energi ned till så låg temperatur som -20°C. Eftersom en luftvärmepump utvinner värme från luften som finns runt omkring oss, slipper du helt borra efter värme som vid användning av en bergvärmepump.

Luftvärmepumpar minskar värmespillet

Genom att använda en luftvärmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Precis som en bergvärmepump, producerar en luft/vattenvärmepump både värme och varmvatten. Med Thermia Atec kan du dessutom få komfortkyla i ditt hus.

En luft/vattenvärmepump från Thermia har hög verkningsgrad året runt, något som är möjligt då värmepumpen avfrostar sig själv. Du behöver inte ha koll på när luftvärmepumpen ska avfrostas då den aktiveras automatiskt vid behov. Det är inte svårare än så att värma upp ditt hus på bästa sätt.

Under 2011 gjorde Energimyndigheten ett stort test av luft/vattenvärmepumpar. Av alla testade modeller var Thermia Atec den värmepump som ger allra störst besparing. Här kan du läsa mer om Energimyndighetens test.  
Luft/luftvämepump ett bra komplement

Thermia Aura är en luft/luftvärmepump som kan ge stor besparing i till exempel villor med direktverkande el. Den förbättrar även inomhusmiljön genom att aktivt rena inomhusluften på naturens eget sätt.

Ett urval av våra luftvärmepumpar från Thermia

ROT-avdraget

ROT-avdraget!

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor. ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet.

Läs mer

Partners

Thermia - Värmepumpar & varmvattenberedare
Danfoss - Termostater, ventiler, värmestyrning mm
Uponor - Golvvärme, vatten, avlopp, kulvert
Vatette - Rördelar, rördelar, rördelar
Gustavsberg - Bubbelbad, badrum, badkar, blandare, tvättställ, toalett & porslin
Villeroy & Boch - Spa, bastu, bubbelbad, badrumsporslin
PRO SPA - Spabad, swimingpool, bastu
IFÖ - Toaletter, tvättställ, dusch, badkar, möbler
FM Mattsson - Blandare, duschset, vattenutkastare
Mora Armatur - Blandare, duschset, vattenutkastare