Slider vpumpar

Installation och service luftvärmepumpar

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

Vill du slippa borra efter bergvärme, eller kan du av någon anledning inte göra det? Då kan någon av våra luftvärmepumpar vara det perfekta alternativet för dig.

För att få en komplett värmelösning som även ger dig varmvatten rekommenderas någon av Thermias  så kallade luft/vattenvärmepumpar, de ger både värme (till vattenburet värmesystem) och varmvatten. De är effektiva och klarar av att utvinna energi ned till så låg temperatur som -20°C. Eftersom en luftvärmepump utvinner värme från luften som finns runt omkring oss, slipper du helt borra efter värme som vid användning av en bergvärmepump.

Luftvärmepumpar minskar värmespillet

Genom att använda en luftvärmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Precis som en bergvärmepump, producerar en luft/vattenvärmepump både värme och varmvatten. Med Thermia Atec kan du dessutom få komfortkyla i ditt hus.

En luft/vattenvärmepump från Thermia har hög verkningsgrad året runt, något som är möjligt då värmepumpen avfrostar sig själv. Du behöver inte ha koll på när luftvärmepumpen ska avfrostas då den aktiveras automatiskt vid behov. Det är inte svårare än så att värma upp ditt hus på bästa sätt.

Under 2011 gjorde Energimyndigheten ett stort test av luft/vattenvärmepumpar. Av alla testade modeller var Thermia Atec den värmepump som ger allra störst besparing. Här kan du läsa mer om Energimyndighetens test.  
Luft/luftvämepump ett bra komplement

Thermia Aura är en luft/luftvärmepump som kan ge stor besparing i till exempel villor med direktverkande el. Den förbättrar även inomhusmiljön genom att aktivt rena inomhusluften på naturens eget sätt.

Ett urval av våra luftvärmepumpar från Thermia

ROT-avdraget

ROT-avdraget!

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor. ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet.

Läs mer

Partners

Thermia - Värmepumpar & varmvattenberedare
Danfoss - Termostater, ventiler, värmestyrning mm
Uponor - Golvvärme, vatten, avlopp, kulvert
Vatette - Rördelar, rördelar, rördelar
Gustavsberg - Bubbelbad, badrum, badkar, blandare, tvättställ, toalett & porslin
Villeroy & Boch - Spa, bastu, bubbelbad, badrumsporslin
PRO SPA - Spabad, swimingpool, bastu
IFÖ - Toaletter, tvättställ, dusch, badkar, möbler
FM Mattsson - Blandare, duschset, vattenutkastare
Mora Armatur - Blandare, duschset, vattenutkastare