Slider varme

Installation och Service av Varmvattenberedare, Elpannor, Pelletsbrännare och Golvvärme

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

varmvattenberedareSundåsens Rör AB i Örnsköldsvik hjälper dig med det mesta inom vvs. Vi utför installation och service av golvvärme, pelletsbrännare, vedpannor, elpannor och varmvattenberedare samt även solfångare. Allt arbete utförs dagligen av duktiga, utbildade rörmokare.

Varmvattenberedare i olika modeller för olika behov.

I några av modellerna för varmvattenberedare från Thermia har du möjlighet att välja mellan rostfri behållare och kopparfordrad stålbehållare. I de elektriska beredarna värms vattnet via en inbyggd elpatron. Med TWS-teknik värms varmvattnet i beredaren genom att leda varmvatten från värmepumpen (eller pannan) genom ett spiralrör mitt i beredaren. En mycket effektiv teknik för värmning av kranvatten, framtagen av Thermia. Dubbelmantlade beredare har två olika behållare. I den inre behållaren värms kranvattnet upp indirekt genom att varmvatten från värmepumpen (eller pannan) cirkulerar i mellanrummet mellan den inre och yttre behållaren.

Enkelmantlade beredare är i stort sett bara en förvaringsbehållare för varmvatten, där vattnet först värmts upp via en värmeväxlare.

Elpannor

Thermia elkassetter och elpannor finns i effektområdet från 6 kW (Elkassett Mini) och upp till 119 kW (EP 119 NG). Elomin III 13kw bildar tillsammans med Thermia varmvattenberedare MK/MKR en komplett villavärmecentral inkl reglerautomatik, cirkulationspump och expansionskärl.

Vi installerar såklart pannor även från andra leverantörer om du önskar det.

Pelletsbrännare

En pelletsbrännare av hög kvalitet kan vara en bra investering som snabbt betalar igen sig. Att elda med pellets är inte bara miljövänligt, det kan också drastiskt sänka dina uppvärmningskostnader. Vi installerar och servar din pelletsbrännare.

Golvvärme

Golvvärme väljer man av en anledning, komfort! Med ett golvvärmesystem är man alltid var och fötterna. Golvvärmesystem utförs på olika vis beroende på vilka förutsättningar som råder. Vid nybyggnation är det vanligast att slangen läggs i betongplattan innan gjutning. På senare tid har även systemskivor av isolering använts för att uppnå en snabbare reglering av temperaturen. I träbjälklag lägger man normalt på tre olika vis, i glespanel, i golvvärmekassett eller i spårad spånskiva. Till sitt golvvärmesystem kopplar man ett styrsystem som styr pump, panna och sist men inte minst temperaturen i rummen/golven.

Som du ser kan vi hjälpa till med det mesta och erbjuda installation av de flesta olika uppvärmingsalternativen. Så kontakta oss först!

ROT-avdraget

ROT-avdraget!

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor. ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet.

Läs mer

Partners

Thermia - Värmepumpar & varmvattenberedare
Danfoss - Termostater, ventiler, värmestyrning mm
Uponor - Golvvärme, vatten, avlopp, kulvert
Vatette - Rördelar, rördelar, rördelar
Gustavsberg - Bubbelbad, badrum, badkar, blandare, tvättställ, toalett & porslin
Villeroy & Boch - Spa, bastu, bubbelbad, badrumsporslin
PRO SPA - Spabad, swimingpool, bastu
IFÖ - Toaletter, tvättställ, dusch, badkar, möbler
FM Mattsson - Blandare, duschset, vattenutkastare
Mora Armatur - Blandare, duschset, vattenutkastare