ROTAVDRAG

ROT-avdraget är ett skatteavdrag

skatteVillaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor när man anlitar en hantverkare för renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av bostaden. Avdraget gäller enbart arbetskostnaden, inte material, och självklart ska företaget som anlitas ha en F-skattsedel.

ROT-avdraget är kopplat till den enskilda individen. Är man två delägare i huset/bostadsrätten kan alltså hushållet få en skattereduktion på 2 x 25 000 kronor. Även arbeten som utförs i ett fritidshus omfattas, så länge man själv som privatperson står som ägare till det och det enligt fastighetstaxeringen är klassat som småhus.

ROT-avdraget kommer att samordnas med Hushållsnära tjänster. Det innebär att skattereduktionen begränsas till 50 000 kronor per person oavsett vilken typ av tjänst man väljer att köpa. Självklart går det bra att kombinera båda tjänstesektorerna, exempelvis köpa städhjälp för 40 000 kronor och hantverkshjälp för 60 000.

Att bygga om huset kan snabbt bli en rätt kostsam affär, detta dels beroende på vad som ska göras och hur fort arbetet måste utföras, men där finns ROT-avdraget som en hjälp på vägen.

Vad är ROT?

ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet. Detta är baserat på vad din inkomst är och hur mycket du redan skattar på. Om du inte betalar skatt kan du exempelvis inte få tillgång till ROT-avdrag.

För detaljerad information besök Skatteverkets hemsida

VVS tjänster

vvs-tjansterVi utför professionella och säkra vatteninstallationer i alla tänkbara projekt. Med erfarna montörer behöver ni inte känna er oroliga då det kommer till att dra om era gamla rör eller om ni ska bygga nytt och behöver en trygg och säker relation för framtiden.

Läs mer

Värmepumpar

vpumparSundåsens Rör AB installerar Thermia värmepumpar och har varit återförsäljare för dem i mer än 25 år. Med andra ord så är det få företag i Örnsköldsviksområdet som har längre erfarenhet av dimentionering och service av värmepumpar.

Läs mer

Serviceavtal

serviceTeckna ett serviceavtal med oss, du får professionella, lättfattliga rapporter där även en novis kan förstå att maskinen fungerar väl. Att lita på en serviceman kan man göra, men det känns tryggare för båda parter om tillräcklig dokumentation utförs och arkiveras.

Läs mer

ROT-avdraget

ROT-avdraget!

Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 30 % på belopp upp till maximalt 50 000 kronor. ROT-avdraget är ett sätt som gör det möjligt för personer som anlitar företag för att bygga om sitt hushåll att få reduktion på skatten genom att man betalar delar av kostnaden för arbetet.

Läs mer

Partners

Thermia - Värmepumpar & varmvattenberedare
Danfoss - Termostater, ventiler, värmestyrning mm
Uponor - Golvvärme, vatten, avlopp, kulvert
Vatette - Rördelar, rördelar, rördelar
Gustavsberg - Bubbelbad, badrum, badkar, blandare, tvättställ, toalett & porslin
Villeroy & Boch - Spa, bastu, bubbelbad, badrumsporslin
PRO SPA - Spabad, swimingpool, bastu
IFÖ - Toaletter, tvättställ, dusch, badkar, möbler
FM Mattsson - Blandare, duschset, vattenutkastare
Mora Armatur - Blandare, duschset, vattenutkastare